Kork Nyhet4

Holdbart, slitesterkt og giftfritt fallunderlag av kork

Kork tåler mange år med sport, lek og aktivitet!

Kork Nyhet 6

Et mer miljøvennlig og tilgjengelig underlag

Kork er et materiale som er helt naturlig fritt for alle typer giftstoffer og kjemikalier. Man kan derfor helt trygt la barn leke og drive aktivitet på korkunderlaget. I forhold til løse materialer som sand og bark, er kork et bedre egnet underlag for fremkommelighet med rullestol og andre hjelpemidler.

Det kaller vi tilgjengelighet for alle!

Kork Nyhet 1

Lett og støtdempende

Fallunderlag av kork er satt sammen av to lag; et støtdempende baselag og et fastere topplag. Dette betyr at belegget forblir i samme form uavhengig av vær og vind, samtidig som det opprettholder fallbeskyttelse år etter år med lek og aktivitet. Baselaget er det støtdempende underlaget som består av grovere korkgranulat. Topplaget har mindre granulat som sørger for en slett og fin overflate.

Sammenlignet med for eksempel vanlig SBR-gummi, er kork også et mye lettere materiale, noe som betyr at det kan legges på overflater der vekt har en avgjørende betydning. En annen fordel med kork er at overflaten ikke blir like varm som for eksempel gummiasfalt når solen står på og varmer opp.

Kork Nyhet 3

Korkeiken er en miljøhelt

Korken i våre produkter kommer fra treet korkeik som vokser og trives i Portugal. En korkeik kan bli flere hundre år gammel og barken kan høstes flere ganger. Omtrent hvert niende år kan man skrelle av barken, som deretter vokser tilbake igjen. På denne måten kan man godt kalle korkeiken er ekte miljøhelt! Rundt korkeiken trives et unikt biologisk mangfold og trærne binder store mengder karbondioksid.

Kork Nyhet2

Rester og resirkulert materiale i produksjonen

Under produksjonen av fallunderlaget brukes restmateriale fra annen korkproduksjon. På denne måten reduseres svinn på best mulig måte. Når underlaget skal skiftes ut en gang i fremtiden, kan en stor del av materialet kvernes / males og bli gjenbrukt ved produksjon av nye produkter.

Korkunderlaget består av 90% kork og 10% bindemiddel. Belegget må plasstøpes for best mulig resultat. For de som ønsker det kan man brenne mønster i korken, som avgrensninger eller former/figurer. Det er både miljøvennlig og slitesterkt.

Kork Nyhet1

Kork er et slitesterkt fallunderlag

Fallulykker er den vanligste årsaken til at barn i førskole- og grunnskolealder slår seg og blir skadet. For at barn ikke skal bli skadet dersom ulykken inntreffer, er det nødvendig med fallunderlag på lekeplasser og skolegårder. Med fallunderlag av kork kan barna leke trygt og sikkert!

Tress Kork - fallunderlag av kork, finnes for fallhøyder mellom 140-280 cm og er et giftfritt og slitesterkt fallunderlag som tåler mange år med lek og aktivitet. Belegget passer utmerket som et støtdempende underlag i skolegården og på lekeplasser. Kontakt oss gjerne dersom du behøver hjelp til ditt prosjekt!

Hvilket fallunderlag passer best til ditt prosjekt?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med å velge rett fallunderlag til ditt neste prosjekt.