Multibane Skole Klokkerholm01 Case Image

By

Klokkerholm, Danmark

Produktkategori

Område

Skole

Byggeår

2015

Ballbingen er skoleplassens midtpunkt på Klokkerholm skole i Danmark

Klokkerholm ligger halvveis mellom Aalborg og Frederikshavn. Den lille byen med sine 925 innbyggere er ikke nødvendigvis en by mange legger merke til. Karl Jørgen Kristensen kjenner imidlertid Klokkerholm som sin egen bukselomme. Han er vaktmester på 21. året ved Klokkerholm skole og har sett mange elever komme og gå. Han har reparert utallige store og små ting på skolen, satt ting opp, revet ned og bygget på nytt. 

I august 2015 ble det gjort en betydelig oppgradering av skolens slitte skoleplass. En 25 år gammel multibane, bygget på dugnad i 1990, hadde sett bedre tider og måtte skiftes ut. Til denne oppgaven valgte skolen TRESS og i dag står det en splitter ny multibane i vedlikeholdsfritt, galvanisert stål der den gamle ballbingen stod.

Multibane Skole Klokkerholm12 Case Image
Multibane Skole Klokkerholm03 Case Image
Multibane Skole Klokkerholm07 Case Image
Multibane Skole Klokkerholm01 Case Image

“Det hele er kørt lige ud af landevejen og prisen var meget rimelig. Og det er jo ikke en bane, der kun kommer til at stå sådan her de næste fem år. Den kommer til at være her i mange år frem, fordi det er noget ordentlig kram.”

Karl Jørgen Kristensen, vaktmester på Klokkerholm Skole

"Den gamle havde fungeret godt, men den var slet ikke lige så pæn som den her. Vi ville gerne have nogle professionelle folk til at lave det, og så var det ret vigtigt for en pedel som mig, at det blev vedligeholdelsesfrit"

- sier Karl Jørgen Kristensen med et skjevt smil.

Flott design - høyt aktivitetsnivå

Flott design - høyt aktivitetsnivå

“Du kan tro, at den bliver brugt meget. Det, at den er pæn og godt lavet, betyder også, at eleverne får mere lyst til at bruge den.” Uttaler Karl Jørgen Kristensen, vaktmester på Klokkerholm Skole

Fra slitt til nytt og vedlikeholdsfritt

Fra slitt til nytt og vedlikeholdsfritt

En 25 år gammel multibane, bygget på dugnad i 1990, hadde sett bedre tider og måtte skiftes ut. I dag har en ny multibane i vedlikeholdsfritt galvanisert stål erstattet den gamle.

En multisportsbane

En multisportsbane

I tillegg til fotball er det også mulig å spille basketball og hockey på banen. Karl Jørgen Kristensen mener at 99% av all aktivitet på skoleplassen er ballspill, og derfor passer banen perfekt!

Karl Jørgen Kristensen er født i Klokkerholm og har aldri forlatt byen. Som gutt gikk han selv på Klokkerholm skole. På den tiden fantes det ikke muligheter for å spille ball.
 

"Vi måtte ikke, fordi man var bange for, at vi ville smadre ruderne. I stedet løb vi frem og tilbage mellem de her pæle", sier han og klemmer en av metallstolpene som holder skolens halvtak oppe.

"Jeg synes, det er rigtig dejligt at se, at eleverne i dag har nogle helt andre muligheder, end vi havde dengang. De er rigtig glade for det, og den bliver brugt, dét kan jeg fortælle dig", forklarer Karl Jørgen Kristensen og ler.
 

Multibanen er bygget på et fundament av skoleplassens eksisterende asfalt og et lag steinmel, som sørger for at ujevnheter jevnes ut og underlaget blir plant. På toppen av dette er det lagt kunstgress som er limt til asfalten i sidene, hele veien rundt. Vant og fotballmål i stål skaper selve multibanen. Karl Jørgen Kristensen mener prosjektet viser at man ikke trenger å bruke en for mye på å revitalisere en sliten skoleplass.

Multibanen har vært flittig brukt i et år. I tillegg til fotball er det også mulighet for å spille basketball og hockey på banen. Karl Jørgen Kristensen mener at 99% av all aktivitet på skoleplassen er ballspill, og derfor passer banen perfekt!

Den er mye brukt, men det er ennå ikke den minste slitasje å se på den.

Det var aldri tvil om at leverandør av multibanen skulle være TRESS. Skolens ledelse tok kontakt, og kort tid etter var avtalen i boks. 

"Det et en virksomhed, vi kender. 
Vi har tit snakket med TRESS. 
Vi vidste, at det ville blive ordentligt"

- sier Karl Jørgen Kristensen.

Multibanen har den fordelen at den er veldig åpen. Det betyr for det første at den helt naturlig passer inn på skoleplassen fordi den blender inn i omgivelsene. Åpenheten har også en annen fordel; fordi det ikke er noen lukkede panel, kan lærerne enkelt få oversikt over alle barna.

"Jeg har bemærket, at lærerne siger, det er meget positivt. Der er ikke nogen, der kan blive mobbet i den uden, at det bliver opdaget", sier Karl Jørgen Kristensen.

Der går 306 elever på Klokkerholm Skole. Cirka 30 av dem er spesialelever.

Finn prosjektet!

På kartet vil du se nøyaktig hvor dette prosjektet er lokalisert. Da kan du enkelt finne fram dersom du vil dra og se det i virkeligheten.

Ved å bruke knappene på kartet (+ og -) kan du zoome ut og se andre prosjekt i nærheten. Benytt anledningen til å oppdage og få enda mer inspirasjon fra flere prosjekter i nærheten.

Har du et prosjekt på gang?

Vi hjelper deg gjerne med å gjøre dine ideer om til virkelighet. Kontakt oss for å høre mer om mulighetene - helt uten forpliktelser!

Hva kan vi hjelpe deg med?