Lekplats Bostadsområde Kalmar4 Case Image

By

Kalmar, Sverige

Produktkategori

Område

Boligområde

Byggeår

2021

Borettslaget Kungsängen i Kalmar i Sverige har sitt eget slott

HSB BRF Kungsängen er det tredje største borettslaget i Kalmar, med sine 184 leiligheter. Den gamle lekeplassen var utdatert, og det var behov for nye lekeapparater. Det store arealet krevde romslige lekeapparat og borettslaget ønsket samtidig at temaet skulle omhandle konger, slott og borger.

Valget falt på slottet Windsor, som er et av de største lekeapparatene i TRESS-serien. Med en høyde på over 5 meter og et totalt lekeareal på 10 x 9 meter, kan alle små prinser og prinsesser i området nå leke, klatre og løpe rundt på de ulike plattformene.

Lekplats Bostadsområde Kalmar2 Case Image
Lekplats Bostadsområde Kalmar1 Case Image
Lekplats Bostadsområde Kalmar3 Case Image
Lekplats Bostadsområde Kalmar6 Case Image
Et slott til Kungsängen

Et slott til Kungsängen

Da borettslaget Kungsängen i Kalmar var på utkikk etter nye lekeapparater ønsket de at design og tema skulle matche borettslagets navn. Lekeapparatet Windsor ble valgt foran flere andre alternativer.

Majestetiske tårn

Majestetiske tårn

Tårnene på Windsor-slottet er over 5 meter høye. Og det majestetiske lekeapparatet måler totalt 9 x 10 meter. Her kan alle små prinser og prinsesser, konger og dronninger leke, klatre og utforske dagen lang.

Fargerik gummiasfalt

Fargerik gummiasfalt

Lekeplassen fikk nytt fallunderlag med fargerik gummiasfalt. Det inspirerende mønsteret og friske fargene skaper liv på lekeplassen og bidrar til økt lekelyst for barna.

Lekplats Bostadsområde Kalmar6 Case Image

Husker og lekeapparat for alle aldre

I tillegg til lekeapparatet ble det valgt to store huskestativ, med totalt seks ulike husker. Med handikaphuske, fugleredehuske og gummisete for de litt større barna på ett stativ, og småbarnshusker og gummisete på det andre.

Lekeplassen har også en liten balansebane for de yngre barna som kanskje ikke tør å klatre i lekeapparatet helt ennå. Gummiasfalten har også prikker å hoppe på!

Sandkasse med nett over og sittegrupper for hyggelig kaffe i vårsola er også lagt til. Borettslaget håper at alt dette vil trekke barnefamilier til området, og også tilby lek og aktivitet når de eldre beboerne har barnebarna på besøk.

- "Borettslaget valgte tema etter sitt navn og dermed ble slottet Windsor reist. Sammen med balansebane og to store huskestativ for både yngre og eldre barn og barn med nedsatt førlighet, er det nå fantastiske lekemuligheter for alle barn i området."

Veronica, HSB Sydost

Produkter i prosjektet

Finn prosjektet!

På kartet vil du se nøyaktig hvor dette prosjektet er lokalisert. Da kan du enkelt finne fram dersom du vil dra og se det i virkeligheten.

Ved å bruke knappene på kartet (+ og -) kan du zoome ut og se andre prosjekt i nærheten. Benytt anledningen til å oppdage og få enda mer inspirasjon fra flere prosjekter i nærheten.

Har du et prosjekt på gang?

Vi hjelper deg gjerne med å gjøre dine ideer om til virkelighet. Kontakt oss for å høre mer om mulighetene - helt uten forpliktelser!

Hva kan vi hjelpe deg med?