Lekplats Prästgård Örebro7 Case Image

By

Örebro, Sverige

Produktkategori

Område

Park

Byggeår

2018

Lekeplass ved kirke i Örebro i Sverige

Ekeby kirke har en vakker beliggenhet mitt på sletten utenfor Kumla i Sverige. Kirken er fra 1700-tallet og har et høyt tårn som strekker seg opp til himmelen. Dette tårnet hadde en avgjørende rolle da menigheten skulle bygge ny lekeplass ved prestegården. I prestegården holdes krikens barnetimer for 4-5 åringer bl.a. Disse barna ble med på å bestemme hvordan lekeplassen skulle se ut.

Barna tegnet et klatreapparat med et tak som kunne minne om kirketårnet. Sammen bladde de i lekeplasskatalogen og valgte Pioneer Klatrekanten. Det var stort nok for plassen og var innenfor budsjettet. De valgte barkunderlag som smelter fint inn i miljøet og er skånsomt for både barna og lekeapparatene.

Lekplats Prästgård Örebro5 Case Image
Lekplats Prästgård Örebro1 Case Image
Lekplats Prästgård Örebro7 Case Image
Lekplats Prästgård Örebro2 Case Image

”Når barna får være med og bestemme fra start, blir sluttresultatet aller best.”

Lena Lagerholm, Svenska kyrkan i Kumla

Lekplats Prästgård Örebro3 Case Image

Huskestativ og rutsjebane stod på ønskelisten

I tillegg til klatrestativet var barna enige om at de også ville ha en fugleredehuske og en rutsjebane. De voksne som gjennomførte prosjektet hadde helt andre ideer fra starten. Men det blir aller best dersom barna får være med å bestemme!

Barna fikk komme med forslag

Barna fikk komme med forslag

Da planleggingen av menighetens nye lekeplass startet, fikk barna være med og foreslå hvordan den skulle utformes.

Med inspirasjon fra kirketårnet

Med inspirasjon fra kirketårnet

Kirken ligger vakkert til ved prestegården med sitt høye tårn som strekker seg mot himmelen. Slik ønsket barna at klatrestativet skulle se ut!

Huskestativ og rutsjebane på ønskelisten

Huskestativ og rutsjebane på ønskelisten

I tillegg til klatrestativet var barna enige om at de også ville ha en fugleredehuske og en rutsjebane. De voksne som gjennomførte prosjektet hadde helt andre ideer fra starten.

Lekplats Prästgård Örebro4 Case Image

Gjemsel, balanse og koordinasjon

Klatrestativet kommer fra Pioneer-serien. De små barna kan leke gjemsel under tårnet og de større barna kan trene balanse og koordinasjon når de prøver å gå armgang eller snurrer rundt voltstangen.

Barna klippet båndet og innviet lekeplassen

I mars 2019 ble den nye lekeplassen ved prestegården innviet med tradisjonell båndklipping. Det var selvfølgelig barna fra kirkens barnetimer som fikk innvie den! Barna fra den nærliggende skolen liker også å komme for å leke på lekeplassen utenfor kirkens barnetimer. Et vellykket prosjekt med mange glade barn!

Få hjelp av barn og oss fra Tress når du planlegger lekeplassen din!

Produkter i prosjektet

Finn prosjektet!

På kartet vil du se nøyaktig hvor dette prosjektet er lokalisert. Da kan du enkelt finne fram dersom du vil dra og se det i virkeligheten.

Ved å bruke knappene på kartet (+ og -) kan du zoome ut og se andre prosjekt i nærheten. Benytt anledningen til å oppdage og få enda mer inspirasjon fra flere prosjekter i nærheten.

Har du et prosjekt på gang?

Vi hjelper deg gjerne med å gjøre dine ideer om til virkelighet. Kontakt oss for å høre mer om mulighetene - helt uten forpliktelser!

Hva kan vi hjelpe deg med?