Lekplats Takterrass Örebro7 Case Image

By

Örebro, Sverige

Område

Boligområde

Byggeår

2018

Lekeplass på taket av boligblokk i Örebro i Sverige

Takterrassen på en eiendom i Örebro hadde et enormt potensial til å bli en levende og koselig uteplass for både barn og voksne. Men det manglet lekemuligheter og sitteplasser. Eier av eiendommen tok kontakt med John I PEAB som kontaktet Calle i TRESS, og slik startet samarbeidet for å i fellesskap løse kundens problemer. Calle kom med noen forslag til lekeapparater som kan passe på dette underlaget. Kundens problem var at det ikke måtte skade vanntettingslaget på takterrassen. Altså måtte man finne lekeapparater som både passet på plassen og som ikke trengte å monteres ved nedstøping. 

Lekplats Takterrass Örebro2 Case Image
Lekplats Takterrass Örebro7 Case Image
Lekplats Takterrass Örebro3 Case Image
Lekplats Takterrass Örebro4 Case Image

"Vi løste kundens problemer og fikk samtidig skikkelig fine og tilgjengelighetstilpassede lekeapparat til barna."

John Fredriksson, PEAB

Lekplats Takterrass Örebro6 Case Image

Lavt lekeapparat uten krav til fallunderlag

For å unngå nedstøping ble lekeapparatet Trixie Lekemiljø og Discovery Fort valgt. Begge inngår i DISCOVERY-serien og er tilpasset de yngste barna. Den allerede lave fallhøyden ble gjort enda lavere ved å sage av en bit av de bærende stolpene. Med et solid veltesikringsbeslag kunne lekeapparatet forankres uten at takets vanntettingslag ble påvirket. En kreativ løsning på kundens problemer.

Lekplats Takterrass Örebro5 Case Image

Forbedret tilgjengelighet

Ved at høyden på lekeapparatene ble gjort lavere, ble tilgjengeligheten også automatisk bedre. Nå har selv de minste barna og barn med funksjonsnedsettelser lett tilgang til både utsiden og innsiden. Med sine friske farger, spill, puslespill og rutsjebane på utsiden og spennende balanseelementer og utfordringer på innsiden, kan barna leke og ha det moro sammen lenge.

Matchende utemøbler og blomsterkasser

Det fine uteområdet på takterrassen trengte også noen sittegrupper for sosialt samvær. For å finne parkmøbler som matchet lekeapparatene, og ikke bare vanlige benkebord vendte vi blikket mot Mobilis Design. Entreprenøren John hadde sett produktsortimentet tidligere og gikk nå for møbelserien TAURUS. Forslaget ble lagt frem for eiendomseieren som var enig i forslaget.

TAURUS er solide frittstående designmøbler i lerk- samme vakre og slitesterke treslaget som på lekeapparatene. Til å begynne med var tanken å bolte møblene til underlaget, men fordi møblene er så stabile i seg selv ble ikke dette nødvendig. Møblene kom ferdigmontert fra fabrikk og kunne heises opp på takterrassen med kran, og settes direkte på plass. Med komplementære blomsterkasser i samme treslag var uteområdet snart i orden. Det grønne kunstgresset var prikken over i-en og nå kan beboerne leke, sosialisere og nyte sin flotte takterrasse.

John hos PEAB var så fornøyd med TAURUS-møblene at han bestilte liknende til PEABs kontorer hvor han nå kan sitte og drikke kaffe mens han har kundemøter utendørs.

Les mer om TAURUS og andre møbelserier på Mobilis Design.

Kundens problem ble raskt løst

Kundens problem ble raskt løst

Eiendomseier gjorde oppmerksom på at vanntettingslaget på takterrassen ikke måtte skades ved å støpe ned lekeapparatene. Med kreative ideer ble kundens problemer løst og beboerne fikk fine lekestativ til barna.

Universell utforming

Universell utforming

Det allerede lave Trixie Lekemiljø ble gjort enda lavere og dermed var ikke fallunderlag nødvendig. Tilgjengeligheten ble da også enda bedre og barna kommer enkelt til både på utsiden og innsiden av lekeapparatet.

Matchende utemøbler i lerk

Matchende utemøbler i lerk

Den vakre uteplassen fikk matchende designmøbler fra Mobilis Design. Møbelserien TAURUS i vakker lerk gir beboerne mange muligheter for sosialt samvær og hyggelige grillkvelder på takterrassen.

Produkter i prosjektet

Finn prosjektet!

På kartet vil du se nøyaktig hvor dette prosjektet er lokalisert. Da kan du enkelt finne fram dersom du vil dra og se det i virkeligheten.

Ved å bruke knappene på kartet (+ og -) kan du zoome ut og se andre prosjekt i nærheten. Benytt anledningen til å oppdage og få enda mer inspirasjon fra flere prosjekter i nærheten.

Har du et prosjekt på gang?

Vi hjelper deg gjerne med å gjøre dine ideer om til virkelighet. Kontakt oss for å høre mer om mulighetene - helt uten forpliktelser!