Skolgård Sollentuna4 Case Image

By

Sollentuna, Sverige

Område

Skole

Byggeår

2020

Inspirerende skolegård for bevegelse og aktivitet utendørs

Da Sollentuna kommune bygde om Töjnaskolan i Sverige ble det lagt mye fokus på utemiljøet, som er minst like viktig som innemiljøet. Innendørs er det fokus på å optimalisere for studiero og læring. Å være mye utendørs legger ofte et godt grunnlag for et fremtidig aktivt og mobilt liv.

Skolgård Sollentuna6 Case Image
Skolgård Sollentuna1 Case Image
Skolgård Sollentuna8 Case Image
Skolgård Sollentuna9 Case Image
Variasjon for alle aldre

Variasjon for alle aldre

På Töjnaskolan ble det lagt stor vekt på utforming av skoleplassen. Å inspirere til et aktivt liv utendørs er minst like viktig som læring i klasserommet. Her finnes det nå aktiviteter for alle aldre.

In med farger og grøntområder

In med farger og grøntområder

Her ble det bevisst valgt sprakende og vakre farger på klatrestativ og sportsutstyr. Med mye grønt vil skoleplassen være et perfekt pusterom for både elever og ansatte.

Designede utemøbler

Designede utemøbler

Utemøblene fra Mobilis Design og møbelserien PICTOR passer fint inn i skolens utemiljø. Her ble det valgt samme fargeskala som på lekeapparatene og skolefasaden, noe som skaper ekstra harmoni og trivsel.

Skolgård Sollentuna7 Case Image

Inspirerende skoleplass for aktive barn

På Töjnasjolan var de tidlig ute med å skape en attraktiv og inspirerende skoleplass som inviterer til bevegelse og aktivitet. Det var viktig å planlegge ulike aktiviteter for ulike aldre. Her skal det være noe for enhver smak, uansett om du går i 1. eller 10. klasse. Klatrelek, hinderløype, huskestativ og sandkasser er ispedd muligheter for idrett og avkobling.

Skolgård Sollentuna2 Case Image

Ballsport på skoleplassen

Skoleplassen har fått flere bordtennisbord for elevene og en populær Gagabane der de kan spille gagaball.

Gagaball er et ganske nytt ballspill som raskt har blitt veldig populært. Spillet kan tilpasses ulike aldersgrupper og reglene er enkle. 

Skolgård Sollentuna12

Designmøbler for maksimal avkobling

Utemøblene kommer fra Mobilis Designs sortiment og her falt valget på PICTOR-serien. Med sitt innbydende design og pulverlakkering i samme fargeskala som på lekeapparater og skolefasader, er det maksimal mulighet for å ha samling, sosialt samvær og nyte finværet. Helhetsinntrykket av den nye skoleplassen er innbydende og inspirerende- både for personalet og alle barna.

Produkter i prosjektet

Finn prosjektet!

På kartet vil du se nøyaktig hvor dette prosjektet er lokalisert. Da kan du enkelt finne fram dersom du vil dra og se det i virkeligheten.

Ved å bruke knappene på kartet (+ og -) kan du zoome ut og se andre prosjekt i nærheten. Benytt anledningen til å oppdage og få enda mer inspirasjon fra flere prosjekter i nærheten.

Har du et prosjekt på gang?

Vi hjelper deg gjerne med å gjøre dine ideer om til virkelighet. Kontakt oss for å høre mer om mulighetene - helt uten forpliktelser!

Hva kan vi hjelpe deg med?