Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan2 Case Image

By

Guldsmedshyttan, Sverige

Område

Boligområde

Byggeår

2017

Aktivitetsområde til ballspill, parkour og balanse i Guldsmedshyttan i Sverige

Lindesberg i Sverige var i løpet av 2015 og 2016 en av mange kommuner som mottok mange flyktninger. Fremfor alt var det mange foreninger og organisasjoner som stilte opp og gjorde en fantastisk jobb for at de skulle føle seg hjemme i kommunen. Kommunens oppvekstutvalg valgte å satse stort på forskjellige lekeplasser, utegym og nærmiljøanlegg for å møte behovet for nye møteplasser, primært for barn og unge.

Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan1 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan6 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan8 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan3 Case Image

”Extrapengarna från kommunen kom väl till pass här i området. Satsningen gynnar hela familjer som kommer och slår sig ner med fikakorg när barnen spelar fotboll och leker.”

Kenneth Persson, Samhällsbyggnad Bergslagen

Satsing på barnas bevegelse

Satsing på barnas bevegelse

Lindesberg kommune satset på nye lekeplasser og spontanidrettslekeplasser for å møte det store behovet for fritidsaktiviteter for barn og unge.

Multiarena for alle typer ballspill

Multiarena for alle typer ballspill

I Guldsmedshyttan ble det bygget en helt ny multiarena med kunstgress hvor ungdommene i området kan spille alle slags ballspill, både på kryss og på tvers av arenaen.

Aktivitetsområde med noe for enhver smak

Aktivitetsområde med noe for enhver smak

I direkte tilknytning til multiarenaen ble det bygget et aktivitetsområde med ulike balansehindre og mulighet for å teste parkour. Nå er det full fart og mye barn som leker i området.

Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan11 Case Image

Guldsmedshyttan fikk ny multiarena

I Guldsmedhyttan ble det anlagt en helt ny multiarena med et vakkert grønt kunstgress. For å passe best mulig inn i omgivelsene ble RAL-fargen 6018 Yellow green valgt. Multiarenaen er produsert i varmgalvanisert stål, noe som gjør den helt vedlikeholdsfri. På kortsidene er det 5er mål om man vil spille fotball. Ellers er det også populært å spille håndball og basketball på de to basketballstativene som er montert på langsidene.

Arenaen måler 15 x 32 meter og dermed kan man spille og leke forskjellige ballspill samtidig. I tillegg til 5er målene på kortsidene finnes det også to integrerte minimål på langsidene. Disse målene passer perfekt til landhockey.

Balansebane med parkour

Like ved multiarenaen ble det anlagt et lekeområde for de yngre barna. Det ble helhetlig og praktisk med kunstgresset som fortsetter ut fra kortsiden av arenaen, her med ringmatter under gresset som fallunderlag. Området har fokus på balanse og motorikk, og er fylt med spennende hinder og klatrestativ. Her kan barna utfordre seg selv til å gjennomføre hele balansebanen uten å falle ned. Gummiklossene- og kulene er populære for å trene hopp og balanse.

Stativet med mange rør kalles Monkey rails og er utviklet i samarbeid med parkour-utøvere. Avstanden mellom rørene er nøye beregnet for å kunne gi den beste opplevelsen med hopp og bevegelser. Hele området oser aktivitet og bevegelsesglede, hvor lek og trening går hånd i hånd.

Produkter i prosjektet

Finn prosjektet!

På kartet vil du se nøyaktig hvor dette prosjektet er lokalisert. Da kan du enkelt finne fram dersom du vil dra og se det i virkeligheten.

Ved å bruke knappene på kartet (+ og -) kan du zoome ut og se andre prosjekt i nærheten. Benytt anledningen til å oppdage og få enda mer inspirasjon fra flere prosjekter i nærheten.

Har du et prosjekt på gang?

Vi hjelper deg gjerne med å gjøre dine ideer om til virkelighet. Kontakt oss for å høre mer om mulighetene - helt uten forpliktelser!

Hva kan vi hjelpe deg med?