Hero Spontanidrottsplats Bostadsområde Case Image

By

Falun, Sverige

Produktkategori

Område

Boligområde

Byggeår

2019

Ny møteplass som oppfordrer til spontanidrett i Falun i Sverige

Det har blitt lagt merke til at stadig færre unge oppholder seg i Falun sentrum i Sverige, men hvor i sentrum befinner de seg da? Vel, siden nærmiljøanlegget NeNoCourt ble innviet i 2019 er det her du finner ungdommene i Norslund.

Ideen begynte å ta form allerede i 2016 da det kommunale boligselskapet Kopparstaden, sammen med idrettslaget Bredden IF og Dalarnas Idrottsförbund ønsket å skape en plass der barn og unge kunne møtes, drive med idrett og leke sammen. Og det uten å måtte være medlem i en forening, for det er det ikke alle som har mulighet til.

Ambisjonen er å komme i gang med å anlegge skiløyper og skøytebane på vinterstid. Kopparstaden går inn og sponser dette og Bredden IF vil leie ut utstyr ved hjelp tilskudd fra RF Sisu.

Spontanidrottsplats Bostadsområde Falun2 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Falun4 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Falun1 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Falun5 Case Image
Multiarena for multisport

Multiarenaen er laget i galvanisert stål og måler 15 x 32 meter. Stålet er pulverlakkert i sort og samme rødfarge som TRESSfit treningsstasjonen. På kortsidene er det store mål som passer til fotball og håndball. På langsidene er det minimål for de som vil spille landhockey eller bandy. Midt på langsidene finner man små tribuner av gummiklosser hvor barna kan sitte og skifte sko eller bare ta en liten pause. Fra langside til langside er det malt en linje som deler banen i to like deler. Dette gjør til at man kan spille flere ulike spill samtidig.

Området har også fått god belysning slik at aktivitetene kan fortsette også på kveldstid og i den mørke årstiden. Dette skaper økt trygghet og gir ekstra trivsel til tross for vintermørket.

”Ett mycket lyckat samarbetsprojekt! Här finns nu en extremt hög rörelseglädje med mycket skratt och gemenskap.”

Drago Vuckovac, Breddens IF

Spontanidrottsplats Bostadsområde Falun7 Case Image

Tilskudd ble bevilget og byggingen startet

I 2018 ble det bevilget statlige tilskudd til byggingen, som inkluderte en multiarena med basketballkurver og minimål, boulebaner, sittegrupper, løpebane og et utegym. Arenaen fikk navnet NeNoCourt, som kommer fra Nedre Norslund arena. Rødfargen på utegymmet og multiarenaen ble nøye valgt. Det er nemlig samme nyanse; RAL 3016 Coral red, som Kopparstaden har i sin logo og signaturfarge. Den er veldig lik Falurød, som de fleste vil kjenne igjen.

Innvielse av NeNoCourt

16.mai 2019 ble NeNoCourt innviet med pomp og prakt, og søstrene Kallur var på plass og klippet snoren. Mange barn og unge hadde allerede funnet veien til det nye nærmiljøanlegget og var i full gang med å spille fotball, leke og trene på treningsstasjonen. Mye herlig energi får nå utløp på dette anlegget mens foreldrene kan sitte på parkmøblene og slappe av.

Spontanidrottsplats Bostadsområde Falun3 Case Image

Tressfit treningsstasjon – komplett utegym

Rett ved anlegget er det montert en TRESSfit treningsstasjon i samme fine rødfarge. Både barn og voksne som ønsker variert trening for hele kroppen tiltrekkes hit. TRESSfit treningsstasjon er et multifunksjonelt treningsapparat hvor både erfarne og nybegynnere kan utføre øvelser med egen kroppsvekt. Et skilt med tydelige bilder hjelper med forslag til øvelser som situps, dips, armgang og mye mer. Denne funksjonelle og spontane treningen utendørs gir både styrke, bedre balanse og koordinasjon, og den viktige bevegelsesgleden.

Har du et drømmeprosjekt? Vi hjelper deg hele veien fra idé til ferdigmontert! Stort som smått!

Den nye møteplassen

Den nye møteplassen

Nærmiljøanlegget NeNoCourt har blitt en ny møteplass for barn og unge i bydelen Nedre Norslund i Falun.

En viktig jobb!

En viktig jobb!

Idrettslaget Bredden IF gjør en kjempejobb i området rundt Norslund. Hver uke i sommerhalvåret drar representanter til NeNoCourt og arrangerer ulike leker og aktiviteter, og oppmøtet er svært godt.

Mer bevegelsesglede for alle

Mer bevegelsesglede for alle

Multiarenaen er en populær plass for alle barn og unge i området. Med treningsstasjonen TRESSfit like ved, kan mange trene samtidig og få en variert treningsøkt med egen kroppsvekt som motstand.

Produkter i prosjektet

Finn prosjektet!

På kartet vil du se nøyaktig hvor dette prosjektet er lokalisert. Da kan du enkelt finne fram dersom du vil dra og se det i virkeligheten.

Ved å bruke knappene på kartet (+ og -) kan du zoome ut og se andre prosjekt i nærheten. Benytt anledningen til å oppdage og få enda mer inspirasjon fra flere prosjekter i nærheten.

Har du et prosjekt på gang?

Vi hjelper deg gjerne med å gjøre dine ideer om til virkelighet. Kontakt oss for å høre mer om mulighetene - helt uten forpliktelser!

Hva kan vi hjelpe deg med?