Streetsport Park Vejle12 Case Image

By

Vejle, Danmark

Produktkategori

Område

Park

Byggeår

2021

Klimapark i Vejle for sport, lek og oppsamling av regn

Den gamle idrettsplassen ved Horsensvej i Vejle ble i 2021 omgjort til en klimapark oppkalt etter den lokale fotballegenden Tommy Troelsen. Parken gir mulighet for sport og lek, men fungerer også som tre regnvannsbassenger som samler opp og forsinker regnvann. Dette for å forhindre oversvømmelser ved ekstrem nedbør.

TRESS har levert utstyr til ballbinge og sandvolleyballbane. 

Streetsport Park Vejle04 Case Image
Streetsport Park Vejle01 Case Image
Streetsport Park Vejle13 Case Image
Streetsport Park Vejle03 Case Image
Streetsport Park Vejle14 Case Image

Vann er et problem i Vejle. Når det er kraftige regnskyll så samles alt vannet i sentrum - noe som fører til oversvømmelser. 

I 2012 startet Vejle kommune og Vejle Spildevand et samarbeid om håndtering av regnvann - og Tommy Troelsens Park er resultatet av samarbeidet. Denne illustrasjonen (laget av LABLAND) viser de tre regnvannsbassengene i Tommy Troelsen Park.

Når vannet renner ned mot byen i en slik grad at byens kloakk ikke lenger kan ta opp mer vann er ballbingen i Tommy Troelsen Park klar til å oversvømmes og forsinke vannet. Hvis ballbingen ikke lenger kan holde mer vann, renner vannet videre til pulsbanen og til slutt inn i den nedre ballbanen, før det renner videre gjennom de store rørene under jernbaneskinnen og ut i Vejle Fjord.

Klimapark

Klimapark

Tommy Troelsens Park er til daglig en klimapark med både ballbinge, sandvolleyballbane, pulsbane og ballbane. Her kan byens innbyggere - både unge og gamle - benytte seg av området.

Oppsamling av regnvann

Oppsamling av regnvann

Parken er delvis et felles klimaprosjekt for Velje kommune, Velje Spildevand og borettslaget Østerbo. Parkens tre regnvannsbassenger (ballbingen, pulsbanen og ballbanen) skal samle opp og forsinke regnvann for å forhindre oversvømmelser.

Ballbinge og sandvolleyball

Ballbinge og sandvolleyball

TRESS har levert utstyr til sandvolleyballbanen og ballbingen. Ballbingen er robust og krever minimalt med vedlikehold, men det viktigste er at banen tåler å bli oversvømt.

Flere flotte bilder av prosjektet

Produkter i prosjektet

Finn prosjektet!

På kartet vil du se nøyaktig hvor dette prosjektet er lokalisert. Da kan du enkelt finne fram dersom du vil dra og se det i virkeligheten.

Ved å bruke knappene på kartet (+ og -) kan du zoome ut og se andre prosjekt i nærheten. Benytt anledningen til å oppdage og få enda mer inspirasjon fra flere prosjekter i nærheten.

Har du et prosjekt på gang?

Vi hjelper deg gjerne med å gjøre dine ideer om til virkelighet. Kontakt oss for å høre mer om mulighetene - helt uten forpliktelser!

Hva kan vi hjelpe deg med?