Översikt Utegym Sölvesborg Case Image

By

Sölvesborg, Sverige

Produktkategori

Område

Park og Fritid

Byggeår

2020

Utegym som en del av satsning på spontanidrett

I Sölvesborg i Blekinge har man startet et treårig prosjekt under navnet Svarta Leds Idrottscentrum, SVIC. Formålet med prosjektet er blant annet å tilby flere nye aktivitetsområder og å øke tilgjengeligheten for personer med funksjonshemminger og utøvere av paraidrett.

Ved hjelp av pengestøtte fra Almänna arvsfonden har kommunen begynt å kartlegge behov og ønsker, og enkelte delprosjekter er allerede klare. Tanken er at kommunen tar over og driver utviklingen videre, etter at prosjektet er ferdigstilt.

Närbild Utegym Sölvesborg Case Image
Kille Utegym Sölvesborg Case Image
Tjej Utegym Sölvesborg Case Image
Översikt Utegym Sölvesborg2 Case Image

"Vi er glade for at utegymmet sto ferdig akkurat nå i disse tider. Vi skal bare øke belysningen slik at utegymmet føles trygt å trene på, også når det er mørkt ute."

Anna Lindh, prosjektleder Sölvesborgs kommun

Översikt Utegym Sölvesborg4 Case Image

Samarbeid for å utvikle prosjektet

Det er satt sammen en prosjektgruppe med representanter fra både kommune og næringsliv. Sammen med referansegrupper bestående av barn, unge og personer med nedsatt funksjonsevne er det nå viktig å få til et best mulig tilbud til flest mulig. En stor del av satsingen er tilgjengelighet og å bli en attraktiv kommune for utøvere innen paraidrett. Et håp er også at flere foreninger skal etablere seg i området.

Pojke Utegym Sölvesborg Case Image

Skal lokke flere barn og unga til spontanidrett

Et av de store spørsmålene er hva det, i fremtiden, vil koste samfunnet dersom vi ikke handler nå og folkehelsen gradvis forverres. Derfor er et av målene med prosjektet å påvirke flere barn og unge til å få en mer aktiv livsstil. Det er allment kjent at en stillesittende livsstil, særlig hos den yngre generasjonen, øker og ikke alle har økonomi til å være medlem av et idrettslag eller treningssenter.  Med minst 10 nye aktivitetsområder i kommunen håper man at flere barn og unge finner sin «spontane bevegelsesglede». Dette øker også sjansen for at de fortsetter å være aktive også i voksen alder.

Översikt Utegym Sölvesborg3 Case Image

Et utegym til rett tid

Svarta Led er som et knutepunkt for folk på farten, og et utegym i dette området føltes helt riktig. Med nærhet til opplyste løpestier, fotballbaner og sykkelstier kan både nybegynnere og mer erfarne utøvere nå trene utendørs når som helst tid av døgnet. Like ved utegymmet finner man nå også kommunens første hinderløype som allerede har blitt barnas favoritt. Treningsstasjonene i utegymmet er matchet med hinderelementene i OCR-banen slik at de utfyller hverandre og sikrer en variert og allsidig trening.

Prosjekt for flere aktivitetsområder

Prosjekt for flere aktivitetsområder

Det 3-årige prosjektet SVIC har som mål å kartlegge behovet i Sölvesborgs kommun og skape flere aktivitetsområdet, og sette Sölvesborg på kartet som et kunnskapssenter for personer som driver med paraidrett.

Tilgjengelighet og spontanidrett

Tilgjengelighet og spontanidrett

Et av målene med prosjektet er å legge forholdene til rette for at flere barn og unge, samt mennesker med nedsatt funksjonsevne skal få en mer stimulerende og aktiv fritid. Minst 10 nye områder skal dannes for at flere skal kunne trene spontant.

Utegym som kom akkurat i tide

Utegym som kom akkurat i tide

Utegymmet er et fint supplement for de som allerede går, jogger eller sykler i området og at det ble ferdigstilt sommeren 2020 er akkurat i tide. Prosjektet fortsetter i flere år med mange nye aktivitetsområder.

Produkter i prosjektet

Finn prosjektet!

På kartet vil du se nøyaktig hvor dette prosjektet er lokalisert. Da kan du enkelt finne fram dersom du vil dra og se det i virkeligheten.

Ved å bruke knappene på kartet (+ og -) kan du zoome ut og se andre prosjekt i nærheten. Benytt anledningen til å oppdage og få enda mer inspirasjon fra flere prosjekter i nærheten.

Har du et prosjekt på gang?

Vi hjelper deg gjerne med å gjøre dine ideer om til virkelighet. Kontakt oss for å høre mer om mulighetene - helt uten forpliktelser!

Hva kan vi hjelpe deg med?