Naturlekplats Content Image Main Banner

Slik skaper du en magisk naturlekeplass

Forutsetningene for å skape en variert og bærekraftig lekeplass for naturlek er betydelig forbedret. Med naturen som inspirasjon har vi designet flotte lekeapparat og lekehus av vakkert og holdbart lerketre. Med vår nye lekeplasserie True Nature får barna tilgang til naturlek utendørs, selv i bymiljø.

760420 Med Barn

I lekeplasserien True Nature har du totalt 45 ulike lekeplassprodukter å velge mellom. Her er det store og små lekeapparat, balansehinder, lekehus og til og med et utekjøkken. Det gir uendelige muligheter når du planlegger en naturlekeplass i boligområdet, i barnehagen eller i et offentlig parkmiljø.

Lekeapparatene inspirerer også til rollelek innen ulike temaer som hav og eventyrlige naturopplevelser. Produktene overholder naturligvis gjeldende lekeplasstandard EN 1176.

True Nature
Naturlekplats 1 Content Image
Naturlekplats 2 Content Image
Naturlekplats 3 Content Image
Naturlekplats 4 Content Image
760769 Med Barn

En naturlekeplass har like stor lekeverdi som en tradisjonell lekeplass. Kjennetegnet er at de fleste av lekeapparatene er laget av slitesterkt tre, som gir et naturlig uttrykk – fremfor sterke farger og plastdetaljer.

True Nature-produktene er laget av FSC-godkjent europeisk lerk. Lerketre har høy tetthet og er en hardere tresort enn for eksempel furu. Derfor krever den minimal behandling for å opprettholde sine gode egenskaper. Ved å bruke trevirke fra ansvarlig drevet skog reduseres miljøbelastningen og gir minimalt klimaavtrykk.

760850 Content Image

Alle produktene har Wood2Wood eikefundament – den mest miljøvennlige løsningen på markedet. I tillegg til miljøgevinsten, gir det også et visuelt godt bilde når treverket går rett i bakken uten synlig stålfundament.

En annen fin detalj er de skråskjærte stolpene i toppen, som leder vannet slik at det renner av.

Til rutsjebanene har vi brukt resirkulert HDPE for å redusere miljøpåvirkningen ytterligere.

6 fordeler med å bygge en naturlekeplass!

Det er flere fordeler med å bygge en lekeplass helt i tre ute i naturen – fra miljømessige og estetiske til gevinsten av barnas fysiske og emosjonelle utvikling når de leker på lekeplassen. Her lister vi opp noen av fordelene ved å bygge en naturlekeplass.

 1. Går i ett med naturen
  En lekeplass i tre blender inn i naturen og skaper en sømløs overgang fra lekeområdet til naturen rundt. Det bidrar til å bevare og fremheve områdets naturlige skjønnhet. Her blir ikke naturen bare et bakteppe, men en aktiv del av leken.

 2. Holdbarhet og miljø
  Lerketre er kjent for sin holdbarhet og motstandskraft mot vær og vind. Ved å bygge en lekeplass av tre reduserer du behovet for materialer med kort levetid og reduserer dermed avfall og vedlikeholdsbehov. Tre er en fornybar ressurs som kan være et svært miljøvennlig alternativ hvis det kommer fra et bærekraftig skogbruk. Ved å velge tre som hovedmateriale reduseres CO2-fotavtrykket og avhengigheten av ikke-fornybare materialer.

 3. Taktile og sensoriske fordeler
  Tre har naturlige egenskaper som ved berøring appellerer til barnas sanser. Den varme og naturlige følelsen av tre kan bidra til en positiv opplevelse samt stimulere barnas sanseutvikling.

 4. Skaper et positivt forhold til naturen
  Ved å gi barn muligheten til å leke og interagere med trematerialer i et naturlig miljø, skapes et positivt forhold til naturen. Det kan oppmuntre til varig glede av friluftsliv og bidra til en livslang respekt for naturen og miljøet.

 5. Fremmer kreativ lek
  Lekeplasser i tre gir ofte mer fleksibilitet og muligheter for kreativ lek. Barn kan bruke treelementene ulike måter for å skape sine egne leker og eventyr, noe som bidrar til deres fantasifulle og kreative utvikling.

 6. Sosial interaksjon
  Lekeplasser i tre kan skape en mer innbydende og avslappet atmosfære, noe som fremmer sosial interaksjon mellom barna og også mellom deres foreldre. Naturlekeplassen skaper et fellesskap der man samles og deler gleden ved utendørsaktiviteter.


  Ved å bygge en naturlekeplass investerer du ikke bare i barnas nåværende lekeopplevelser, men også i en holdbar og bærekraftig fremtid for både samfunn og miljø.