Aktivitetsområde Skole Aalborg39 Case Image

By

Aalborg, Danmark

Område

Skole

Byggeår

2015

Det nye aktivitetsområdet på Sønderbroskolen i Aalborg setter bevegelse i sentrum

For fem år siden hadde Sønderbroskolen i Aalborg et dårlig rykte. Det ble sagt at området hadde et usunt miljø som gjorde at elevene ikke ønsket å gå på skolen. Den beskrivelsen av området fremstår som veldig fjern fortid når man besøker skolen nå. Skolesjef Steffen Hessellund tar imot oss på en dag hvor den danske sommeren viser seg fra sin beste side, med sol som skinner igjennom et lett skydekke. Han begynte som rektor ved Sønderbroskolen i desember 2010. Siden den gang har elevtallet bare gått i positiv retning, og skolens omdømme har blitt betydelig bedre.

"Vores elevers trivsel er vores førsteprioritet. Både fagligt og socialt", forteller Steffen Hessellund.

Aktivitetsområde Skole Aalborg01 Case Image
Aktivitetsområde Skole Aalborg22 Case Image
Aktivitetsområde Skole Aalborg28 Case Image
Aktivitetsområde Skole Aalborg12 Case Image

-“98 procent af eleverne i 0-3. klasse er glade for udendørsområdet. Hos eleverne i 4.-9. klasse er tallet 93 procent.”

Steffen Hessellund, Skoleleder på Sønderbroskolen

En dynamisk prosess

En dynamisk prosess

"Vi havde en tegning at gå ud fra, da projektet begyndte. Men det er endt med at blive et meget anderledes område. Det har været en dynamisk proces, og TRESS har været klar på at tilpasse sig gennem dialog med os", uttaler Steffen Hessellund, Skoleleder på Sønderbroskolen

Flere muligheter for den enkelte

Flere muligheter for den enkelte

"Vi kan mærke, at der er færre konflikter i skolegården, end der var før. Det var ikke et kæmpe problem, men det har hjulpet, at eleverne kan gå et andet sted hen, hvis fodboldbanen er optaget af nogle andre", sier Steffen Hessellund.

Stor glede

Stor glede

"Jeg synes, det er blevet rigtig godt. Det er vigtigt for os, at børnene nyder deres frikvarter. Det skaber glæde", forteller Steffen Hessellund.

Sønderbroskolen har 380 elever og en tredjedel av dem er elitesportselever. Ved skolens inngang henger en «Wall of Fame» som viser frem noen av talentene skolen har fostret. Fotballspilleren Lucas Andersen, som i dag spiller for sveitsiske Grasshopper og svømmeren Mie Ø. Nielsen som har flere VM- og EM-gull, er bare to av dem. Under OL i Rio deltok fem tidligere elever ved skolen.

Rekken av unge idrettsstjerner passer perfekt inn i skolens grunnprinsipp om å ha bevegelse i fokus. Det var med tanke på dette at skolen i 2015 henvendte seg til TRESS for å skape et nytt uteområde som skulle aktivisere elevene.

Området stod ferdig høsten 2015, og Steffen Hessellund berømmer prosessen fra start til slutt.

Aktivitetsområde Skole Aalborg49 Case Image
Aktivitetsområde Skole Aalborg40 Case Image
Aktivitetsområde Skole Aalborg31 Case Image
Aktivitetsområde Skole Aalborg51 Case Image

 "Vi havde en tegning at gå ud fra, da projektet begyndte. Men det er endt med at blive et meget anderledes område. 

Det har været en dynamisk proces, og TRESS har været klar på at tilpasse sig gennem dialog med os. Vi købte nogle elementer, som vi sammen har fået til at fungere rigtig godt"

- forklarer Steffen Hessellund.

Produkter i prosjektet

Finn prosjektet!

På kartet vil du se nøyaktig hvor dette prosjektet er lokalisert. Da kan du enkelt finne fram dersom du vil dra og se det i virkeligheten.

Ved å bruke knappene på kartet (+ og -) kan du zoome ut og se andre prosjekt i nærheten. Benytt anledningen til å oppdage og få enda mer inspirasjon fra flere prosjekter i nærheten.

Har du et prosjekt på gang?

Vi hjelper deg gjerne med å gjøre dine ideer om til virkelighet. Kontakt oss for å høre mer om mulighetene - helt uten forpliktelser!

Hva kan vi hjelpe deg med?