Legeplads Børnehave Smørum14 Case Image

By

Smørum, Danmark

Område

Barnehage

Byggeår

2020

Nyetablert lekeplass ved Fantasihagen barnehage i Smørum i Danmark

Barnehagen Fantasihagen, er navnet på den nye barnehagen som er bygget i Smørum Vest i Danmark. Området hadde opplevd enorm vekst, og med opptil 250 nye boliger kunne ikke dagens barnehager ta imot alle de nye barna i området. Egedal kommune besluttet derfor å bygge ny barnehage, i tilknytning til den nye underavdelingen.

Planene for bygging startet på en bar mark våren 2019, hvor både plansjer og tegninger ble presentert. Combi Byg har stått for byggingen og det flotte bygget står nå ferdig, omkranset av et meget flott uteområde. I samarbeid med TRESS Danmark sin konsulent, Martin Andersen, ble alle lekeapparater til det store uteområdet nøye utvalgt. Gjennomgående har det vært fokus på arkitektonisk fremtoning hvor det tas hensyn til miljøet, og det er nettopp dette kravet produktene fra TRESS møter.

Legeplads Børnehave Smørum07 Case Image
Legeplads Børnehave Smørum03 Case Image
Legeplads Børnehave Smørum06 Case Image
Legeplads Børnehave Smørum10 Case Image

- ”Daginstitutionen er blevet til gennem arbejdsgrupper og inddragelse, og den nye daginstitution understøtter Egedal Kommunes vision på dagtilbudsområdet ”Sammen i børnehøjde. Kvalitet i dagtilbud”

Formann for Familieudvalget Carina Buurskov

 Barnehagen Fantasihagen

Barnehagen Fantasihagen

Stedet skal være fullt av fantasi for både store og små. Bygningen, rommene, innredningen og den store lekeplassen, hvor naturen er like ved, gjør det i stor grad mulig.

 En barnehage på hele 1600 m2

En barnehage på hele 1600 m2

Den nye barnehagen på 1600 m2, kan huse 136 barnehagebarn og 30 ansatte.

En stor og fantasifull lekeplass

En stor og fantasifull lekeplass

Husets mange kvadratmeter er fordelt på to etasjer i stedet for én – og det gir mer uterom, og dermed plass til den store fantasifulle lekeplassen, fylt med TRESS-produkter.

En komplett og nyetablert lekeplass

TRESS tilbyr flere ulike lekeapparat og resultatet på Fantasihagen er et godt eksempel på hvordan produktene fra de ulike seriene enkelt kan kombineres. Når man leverer lekeplasser til barn, skal sikkerheten være på topp, og det er den selvsagt.

Alle lekeplassprodukter er designet i henhold til den europeiske standarden for lekeapparater EN1176. Som en ekstra sikkerhetssjekk testes alle lekeapparat kontinuerlig av TÜV, som har verdens mest omfattende og velfungerende test- og godkjenningsprosedyrer.

Legeplads Børnehave Smørum09 Case Image
Legeplads Børnehave Smørum01 Case Image
Legeplads Børnehave Smørum04 Case Image
Legeplads Børnehave Smørum09 Case Image

CLASSIC NATURE SERIEN retter seg først og fremst mot barn mellom 3-14 år og er en svært populær serie, hvor de diskrete fargene sammen med et tiltalende design gjør at produktene passer godt i alle miljøer. Produktene er laget av organisk og oljebehandlet lerk samt ståldeler som er pulverlakkert. Plastdelene er laget av UV-bestandig HDPE-plast. Denne kombinasjonen gjør produktene svært holdbare og vedlikeholdsfrie.

Utfordreren Klatrejungel er et av mange produkter fra Classic Nature-serien. Klatremiljøet byr på mange morsomme utfordringer som gir barn i ulike aldre mulighet til å utvikle både fysikk, koordinasjon og balanse. Klatrejungelen er stedet for fantasifull fri lek.

Enhver lekeplass bør tilby muligheter for lek med sand og vann. Barn elsker å leke med sand og vann, og med Sand- og vannlek Nature får man mange timers morsom lek. Sand- og vannlek Nature består av et lekebord med vasker, vannkanaler og evt. en stolpe med mulighet for å heise bøtter med vann eller sand.

På varme solfylte dager kan et solseil gi sårt tiltrengt skygge over sandkassen. De solide stolpene i Robinia og det firkantede solseilet er perfekt for å skape skygge på lekeplassens oppholdsområder. Solseilet er produsert i HDPE som er et meget slitesterkt og UV-bestandig materiale.

NATURE SERIEN har et naturlig visuelt uttrykk som passer godt inn i alle miljø. Produktene er inspirert av naturens egne farger og former, og gir både barn og voksne en herlig opplevelse av frihet og natur. Kombinasjonen av Robinia og lerketre sikrer høy kvalitet og vedlikeholdsfrie produkter.

Indianertelt Natur er en tipi laget av lerketre. Barn elsker å leke i huler og hytter, og Indianertelt tilbyr både ly og le for vind og vær, og i tillegg er det et flott sted å gjemme seg. Et Indianertelt lekehus passer perfekt på lekeplassen, og er en fin møteplass for fantasifull lek.

En fugleredehuske er blant de mest populære lekeapparatene på en lekeplass, og det forstår vi godt. Fugleredehuskene har en diameter på enten 90 eller 120 cm, noe som gjør at flere barn kan huske samtidig og dermed styrke vennskap og sosiale relasjoner. Når barn husker trener de balanseevnen og fremmer dermed grovmotorisk utvikling.

På lekeplassen finner man ofte doble huskestativ med ulike huskeseter som dekkhuske og småbarnshuske. NATURE huskestativene er laget av kraftige stolper i Robinia, samt ståloverligger som gjør at huskestativet overholder alle gjeldende standarder når det gjelder kvalitet og sikkerhet. Huskestativ fra NATURE-serien finnes både som enkelt- og dobbeltstativ, og kan utstyres med et stort utvalg huskeseter.

PIONEER SERIEN retter seg først og fremst mot barn i alderen 2-14 år. Serien er populær med sitt store utvalg av lekeapparat som med ulike design, farger og detaljer passer perfekt på enhver lekeplass. Det brukes kun materialer som sikrer maksimal holdbarhet. Alle plastdeler er UV-bestandige. Slipp fantasien løs og gi plass til mange timers lek.

En lekeplass med kupert terreng er nærmest som skapt for en eller flere rutsjebaner. PIONEER-serien tilbyr rutsjebane med plattform i flere forskjellige lengder og bredder. En rutsjebane med plattform er ideell for montering på en høyde. Her kan barna stille seg i kø og gjøre seg klare til det er deres tur.

Produkter i prosjektet

Finn prosjektet!

På kartet vil du se nøyaktig hvor dette prosjektet er lokalisert. Da kan du enkelt finne fram dersom du vil dra og se det i virkeligheten.

Ved å bruke knappene på kartet (+ og -) kan du zoome ut og se andre prosjekt i nærheten. Benytt anledningen til å oppdage og få enda mer inspirasjon fra flere prosjekter i nærheten.

Har du et prosjekt på gang?

Vi hjelper deg gjerne med å gjøre dine ideer om til virkelighet. Kontakt oss for å høre mer om mulighetene - helt uten forpliktelser!

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoForm.cshtml)